Att göra praktik som frontend-utvecklare på Cloud Nine

Jag heter Hugo och utbildar mig till Frontend-utvecklare på Medieinstitutet i Stockholm. Innan min examen i vår ska jag göra två praktikperioder och ett examensarbete på Cloud Nine.

Jag har precis avslutat min första praktikperiod på byrån och det har varit tio lärorika och roliga veckor. Innan jag började min praktik fick jag möjligheten att träffa min nuvarande handledare och delar av det team som jag senare skulle hamna i. Det var ett bra sätt för mig som praktikant att få känna av arbetsplatsen och teamen innan start.

Då Cloud Nine har många olika kunder varieras val av plattformar och tekniker från projekt till projekt. Detta har medfört att jag som praktikant har fått möjligheten att välja vad jag vill rikta mig in på och få mer kunskap om.


Två gånger om året anordnar varje team någon typ av teamaktivitet för att stärka teamkänslan och samtidigt ha roligt tillsammans. Andra veckan på praktiken var det dags för mitt team, vi var då iväg och målade graffiti i en av Graffitisthlms lokaler i Bromma.

Förutom teamaktiviteter anordnas en hel del andra aktiviteter som t.ex. LAN-kvällar, code quiz och karaoke. Cloud Nine har även ett TV-spelsrum där många luncher spenderas, vissa stannar även kvar efter arbetet och spelar. Varje fredag anordnas en fika för utvecklarna på företaget och tanken är att sprida kunskap mellan utvecklarna genom presentationer och workshops. Ett roligt sätt att samla alla utvecklare och samtidigt sprida kunskap.


Jag har under min praktikperiod fått testa på nya plattformar och tekniker i skarpa projekt och samtidigt fått stöd av handledare och andra utvecklare. Just nu gör jag mitt examensarbete i samarbete med Cloud Nine och kommer även att göra min andra praktik här. Efter examen har jag en anställning som väntar på Cloud Nine vilket känns superkul!

/Hugo Kreipke, Frontend-praktikant på Cloud Nine

Vill du också praktisera hos oss?
Under 2018 erbjuder vi både praktik, exjobb och LIA för ett antal olika roller. Vi har lång erfarenhet av att erbjuda praktikplatser och har ett väl utvecklat tänk kring hur vi skapar bästa möjliga praktik hos oss.

Läs mer och ansök här!