En smart musiktjänst

  • Digital Design
  • Förvaltning
  • Grafisk Profil
  • Ikoner
  • Interaktionsdesign
  • Utveckling
filtr.com

Under varumärket Filtr har Sony Music i samarbete med Cloud Nine skapat en rad innovativa tjänster kopplade till strömmad musik sedan 2012. Filtr är världens största tredjepartstjänst för spellistor, med cirka 27 miljoner följare på musiktjänster som Spotify, Deezer, Apple Music och YouTube. Utöver färdiga spellistor kan användare också skapa sina egna med hjälp av Filtrs spellistgenerator.

I takt med att användandet av strömmad musik från tjänster som Spotify ökade såg Sony Music möjligheter att utöka upplevelsen för de som konsumerar musik genom nya digitala tjänster.

Samarbetet med Sony började med att Cloud Nine visade att man med hjälp av smart programmering kan generera bra, relevanta och inspirerande spellistor. Vi tog fram en prototyp som rekommenderade musik baserat på användarens Facebook-profil och dennes intressen där. Senare utvecklades det här till en app som blev en av de mest använda apparna på Spotify. Därefter har samarbetet kring strömmad musik fortsatt, och antagit ett antal olika former.

Filtr webb på dator

Målet med Filtr är att förenkla och förbättra sättet människor upptäcker och konsumerar musik, samt att berika musikupplevelsen genom relevanta, meningsfulla och personliga rekommendationer, sammansatta av experter för en global publik. Filtr erbjuder spellistor för alla tänkbara tillfällen, genrer och humör. Med Cloud Nines hjälp har Sony Music tagit fram filtr.com, där alla spellistor för olika tjänster samlats, men Cloud Nine hjälper även till med insamling och presentation av mängder med statistik för att göra det möjligt för Sony Music att analysera och förbättra sitt utbud och sin marknadsföring.

Filtr ikoner

Idag är filtr.com en bas för varumärket Filtr som nu finns på Spotify, Deezer, YouTube och Apple Music. Totalt har de ungefär 6000 Filtr-spellistorna ca. 27 miljoner följare. På Filtr.com kan man antingen komponera sina egna spellistor baserat på egna önskemål eller följa färdiga, noga sammansatta spellistor. Tillsammans med Sony Music har Cloud Nine också tagit fram en admin-portal där Sony Musics olika marknader i världen kan hantera sina spellistor och analysera värdefull statistik kring användandet av Sony Musics strömmade musik.

Filtr webb på mobil Filtr lista screenshot

Vill du veta mer hur vi skapar innovativa digitala lösningar för globala varumärken?

Kontakta Johan Cassel via johan.cassel@cloudnine.se eller +46 70 494 24 60. Du kan självklart också lämna dina uppgifter nedan så tar vi kontakt med dig så snart som möjligt.