Gävle Energi - modern design och teknik skapar en webbplats med energi

  • Digital Design
  • Ikoner
  • Koncept
  • Styleguide
  • Utveckling
www.gavleenergi.se

Gävle Energi är Gävleregionens eget energibolag. Alla deras verksamheter, produkter och tjänster är klimatsmarta samhällsnyttor som är till för att underlätta för alla i vardagen. Gävle Energi ska med kraft, energi och kommunikation bidra till att utveckla Gävle till en av Sveriges bästa städer att bo och verka i, såsom det beskrivs i Gävle kommuns Vision 2025. Bolaget ska generera god ekonomisk avkastning och öka i värde.

Gävle Energi kom till oss med önskan om att modernisera och uppdatera befintlig hemsida med ett nytt koncept och ny design. Projektet började således med ett designarbete, men efter en kort tid in i projektet såg vi tillsammans med kund att även strukturen skulle behöva ett lyft för att förbättra användarupplevelsen samt öka konverteringen på hemsidan. Ett projekt som började i design slutade med en helt ny hemsida för Gävle Energi med nytt koncept, design och funktionalitet.

När vi tillsammans med kunden landat i att hemsidan skulle uppdateras, såväl CMS som design och funktion så blev utmaningen att hitta en lösning som var både tids- och kostnadseffektiv för kund och som krävde minsta lilla insats för att anpassas och redigeras. Vi ville även förenkla formulärhantering och stod då inför utmaningen att hitta bästa möjliga lösning för detta.

Besökare till Gävle Energi har sedan i februari 2017 mötts av en ny uppdaterad hemsida med BankID integration för smidigare formulärhantering. Vi har exempelvis aktiverat olika formulär för att välja digitala fakturor via BankID och då formulärhanteraren är så pass flexibel var detta inte något problem. Vi har genom detta ökat kundens konvertering för digitala fakturor markant vilket i slutändan sparar en del pengar.

Den nya strukturen tillsammans med bilder och ett nytt ikonspråk har gett webbplatsen en modernare känsla och samtidigt ökat användarvänligheten. Lösningen har även förenklat för redaktörerna och gett dem större möjligheter till flexibilitet genom dynamiska sidtyper och en flexibel lösning.

Vi är supernöjda med projektet och våra nya fina webbsidor. Cloud Nine har varit lyhörda för hur vi velat jobba i projektet, men även kommit med förbättringsförslag som vi inte hade tänkt på. Att de även har ett ytterst kompetent team som använder sig av modern webbutveckling är ett stort plus”, säger Kim Wahlman, ‎webbkommunikatör på Gävle Energi.

Vill du veta mer hur vi kan öka engagemang och konvertering i digitala kanaler för ditt företag?

Kontakta Alexander Kafkaletos via alexander.kafkaletos@cloudnine.se eller +46 70 065 49 00. Du kan självklart också lämna dina uppgifter nedan så tar vi kontakt med dig så snart som möjligt.