En modern kommun

  • Digital Design
  • Grafisk Profil
  • Ikoner
  • Illustrationer
  • Interaktionsdesign
norrtalje.se

När var du på besök i Norrtälje senast? Endast en timme från Stockholm har du havet, stränderna, kossorna, kulturen, en växande arbetsmarknad och en massa positiva framtidsplaner. Utan att känna till den informationen om Norrtälje, denna pärla på östkusten, så blir det inte några besök, eller än mindre, någon nyinflyttning.

Som en del i ett långsiktigt arbete med att förändra bilden av Norrtälje fick Cloud Nine uppdraget att se över hela strukturen på norrtalje.se. Genom att kombinera viktig kommunal information med inspirerande tips om hur en vardag i Norrtälje ser ut skulle vi uppnå målsättningen att locka fler att besöka och flytta till Norrtälje.

Norrtälje kommun startsida webb på dator

Vi tog fram en ny grafisk profil för webbplatsen och ett nytt angreppssätt för besökare med olika behov. Det ska vara enkelt att hitta rätt utan att gå vilse i ändlösa sidomenyer. I vår lösning erbjuder vi alltid tre vägar att hitta rätt: sökning, menyer och innehållsnavigering. På Norrtälje kommun uppskattar man hur enkelt det är att förvalta webbplatsen. Bland annat finns inbyggda funktioner såsom automatisk publicering av innehåll till flera sociala medier och appar samtidigt. Självklart är sidan responsiv och designen skapar ett nytt uttryck för Norrtälje kommun som känns modernt och tilltalande.

Personas

I dag har vi en lätthanterlig webbplats som är enkel att uppdatera och som ger besökaren snabb, relevant och uppdaterad information. Med flera nya e-tjänster och lättförståeliga instruktionsguider kan besökarna uträtta sina ärenden på egen hand när och var de vill vilket spar tid och effektiviserar arbetet både för oss och för våra besökare. Vi ser ett rejält uppsving för våra e-tjänster – bland annat e-tjänsten för bygglov som har ökat med hela 70% sedan webben lanserades. Det i sin tur har bidragit till att vi kunnat frigöra resurser till fler digitala tjänster inom Bygg- och miljökontoret

– Jeannette Örjansdotter, Chef digitala medier på Norrtälje kommun

Mitt norrtälje

 

Vill du veta mer hur vi förbättrar våra kunders digitala närvaro?

Kontakta Johan Cassel via johan.cassel@cloudnine.se eller +46 70 494 24 60. Du kan självklart också lämna dina uppgifter nedan så tar vi kontakt med dig så snart som möjligt.