Digitala grönsaker

  • Digital Design
  • Interaktionsdesign
  • Utveckling
paradiset.com

Paradiset är som en vanlig matbutik med fullt sortiment – fast med den stora skillnaden att nästan allt är ekologiskt. Här finns också färdiglagad mat att ta med hem, en delikatessbutik, glasscaféet StikkiNikki, raw food-restaurang och ekologisk catering.

Grundarna av Paradiset hade i sina tidigare yrken tröttnat på stordrift, tillsatser, besprutningar och hänsynslöshet mot människor, djur, natur och hälsa. Att ekologiskt blivit något de stora kedjorna frontar med i reklambladen, men ändå har alldeles för lite av, var också en drivkraft. De ville se en rejäl förändring över hela linjen. Resultatet av deras vision blev Paradiset, Sveriges godaste matmarknad, som slog upp portarna i juni 2015 i Stockholm.

Utmaningen vi fick från Paradiset var att förmedla matinspiration digitalt. Att kommunicera rätt värderingar och att bygga Paradisets unika position i det digitala kundmötet ansågs helt avgörande för framgång. Paradiset har en målgrupp som förväntar sig en hög nivå på alla kontaktytor.

Paradiset wireframes

Samarbetet mellan inleddes med en konceptfas där Cloud Nines uppdrag blev att ta fram interaktionsdesign och att applicera Paradisets nya grafiska profil på en digital miljö. Baserat på detta togs en WordPress-site fram, med en modern design som verkligen framhävde Paradisets budskap kring kvalitet och ekologi: paradiset.com. Resultatet blev en mycket uppskattad sajt, både internt och externt, som har förfinats vidare även efter lansering.

Paradiset webb på dator Paradiset ipad Paradiset case

Vill du veta mer hur vi kan hjälpa dig att inspirera dina kunder?

Kontakta Johan Cassel via johan.cassel@cloudnine.se eller +46 70 494 24 60. Du kan självklart också lämna dina uppgifter nedan så tar vi kontakt med dig så snart som möjligt.