Rekrytering som fungerar överallt

  • .NET utveckling
  • Grafisk Profil
  • Ikoner
  • Koncept
  • Prototyper
  • Styleguide
  • UI utveckling
  • Varumärkesplattform
poolia.se

Poolia är ett börsnoterat företag representerat i Sverige, Danmark, Finland, England och Tyskland med huvudkontor i Stockholm. Poolia erbjuder hög kompetens och lång erfarenhet inom rekrytering, konsulttjänster, chefsrekrytering, chefsutveckling, talangförsörjning och omställning.

Konkurrensen inom bemannings- och rekryteringsbranschen är stenhård och uppdraget från Poolia var tydligt: det måste gå mycket snabbare och enklare att registrera en kandidatprofil samt att hitta och söka nya jobb.

Poolias digitala kundmöte behövde lyftas. Man visste att snabbhet och enkelhet är nyckelfaktorer för potentiella kandidater och konverteringen hade under lång tid varit låg beroende på den långa process alla sökande möttes av. Det fanns en vision om att arbetssökande ska kunna söka intressanta jobb med bara ett klick, någonting som skulle innebära en markant ökad konverteringsgrad.

I samband med att förbättra Poolias webbplats utvecklade vi även nya grafiska riktlinjer och tonalitet anpassade för digitala medier. Det innebar nytt bildspråk, en uppdaterad grafisk profil och riktlinjer för deras kommunikation i digitala kanaler.

Genom integration mot det professionella nätverket LinkedIn så är det nu det möjligt för kandidater att registrera sin profil med bara ett klick. De kan söka relevanta jobb blixtsnabbt och med bara en knapptryckning filtrera lediga jobb inom önskade branscher, positioner, företag eller regioner. Inloggade kandidater kan skicka in en jobbansökan genom att bara klicka på ansökningsknappen som finns i anslutning till varje ledigt jobb. Webbplatsen gjordes också responsiv för att matcha de högt ställda förväntningar som nu finns på ständig tillgänglighet.

Poolia case Poolia responsive devices

Redan ett par veckor efter lanseringen av Poolias nya webbplatser i Sverige, Finland och Tyskland hade antalet besök och jobbansökningar via mobilen från de nya webbplatserna ökat markant. Integrationen av webbplatsen mot LinkedIn har fungerat över förväntan och över 3 000 kandidater valde att importera sin LinkedIn-profil till Poolia.se under det första året efter lansering. Trafik och konverteringar från mobil har tredubblats sedan lanseringen hösten 2014.

Vill du veta mer hur vi kan öka engagemang och konvertering i digitala kanaler för ditt företag?

Kontakta Alexander Kafkaletos via alexander.kafkaletos@cloudnine.se eller +46 70 065 49 00. Du kan självklart också lämna dina uppgifter nedan så tar vi kontakt med dig så snart som möjligt.