Begagnad lyx för ett hållbart samhälle

  • Digital Design
  • Interaktionsdesign
  • Varumärke
usedby.com

Used By är en marknadsplats för vintage- och second hand-mode. Hos Used By säljer privatpersoner, bloggare och småföretagare kläder och accessoarer från kända varumärken, men även modemärkena själva kan marknadsföra och sälja sina produkter.

Used Bys idé bygger på tanken om återvinning och återanvändning inom kläder och textil och för den som önskar erbjuder man dessutom möjlighet att skänka betalningen för sålda produkter till välgörenhet.

 

I början av 2014 träffade Cloud Nine Used By grundare Stefan Lidström. Stefan hade en idé om att bygga en plattform för second hand-mode från kvalitativa varumärken på nätet. Han kände att det fanns plats på marknaden för en aktör som fokuserar på kläder med hög mode- och kvalitetsgrad, som motpol till den allt vanligare masskonsumtionen av billiga kläder i stora upplagor. Utmaningen låg i att skapa en attraktiv marknadsplats med en blandning av privatannonser och innehåll från bloggare och modeprofiler.

Cloud Nines arbete inleddes med att ta fram en design för grundkonceptet med typografi, färgskala samt grafiska detaljer. Inspiration hämtades bland annat från olika typer av sömmar, för att knyta an till modetemat. Därefter började vi bygga en teknisk prototyp för att kunna visa upp sidan och dess potential för investerare. Webbplatsen är baserad på WordPress med Woo Commerce som tillägg för e-handelsfunktionaliteten.

Used by

Used Bys webbplats lanserades hösten 2014. I samband med lanseringen samlade kunden in en rad provkollektioner från flera kända varumärken och sålde dessa via sajten. På så sätt skapade man också tjänsten Closet organizer där UAP hjälper modeskapare, bloggare och andra i branschen att sälja unika plagg och provkollektioner.

Webbplatsen har sedan lanseringen löpande presenterat nya samarbeten och funktioner. För närvarande finns det över 300 butiker och garderober på siten, och ett antal kända profiler och varumärken finns representerade, bland annat Acne och Rodebjer med flera.

Used by Used by

Vill du veta mer hur vi kan hjälpa till att etablera nya digitala tjänster och varumärken?

Kontakta Johan Cassel via johan.cassel@cloudnine.se eller +46 70 494 24 60. Du kan självklart också lämna dina uppgifter nedan så tar vi kontakt med dig så snart som möjligt.