Cloud Nine på NDC – vikten av att ta in omvärlden för att kunna hålla sig innovativ

Att vara utvecklare är ett rätt speciellt jobb. Grundläggande kunskaper och problemlösningsförmåga har du alltid med dig, men en stor del av det du kan och vet har ett bäst-före-datum. Det duger inte att luta dig mot hur saker löstes i det där projektet för tre år sedan. Det du lärde dig i skolan var troligen inaktuellt redan då.

Därför är det helt avgörande att ta in omvärlden. Vilka lösningar på problem har andra människor hittat på de utmaningar du möter? Det här måste vi som utvecklare ta till oss i stort sett dagligen.

Det finns många kanaler för det här, som podcasts, bloggar och videokanaler. Det problem som dyker upp är att det kan vara allt för många kanaler. När man tar till sig information blir den lätt alldeles för fragmentariskt. Tålamodet och tiden är för kort. Blogginlägg blir skummade. Man hoppar framåt i en cast eller en video. Är nästa mening intressantare? Ska jag kanske gå till den andra bloggen istället? Kolla mailen?

Förra veckan åkte vi ett gäng utvecklare från Cloud Nine till NDC i Oslo – en av nordens största och bästa utvecklarkonferenser. På NDC får du höra de skarpaste hjärnorna tala om hur de på riktigt mött problem och löst dem. Vilka utmaningar möter man när man arbetar med Internet of Things? Hur måste man tänka annorlunda när ens tjänst är en bot? Vilka möjligheter ger augumented reality i HoloLens?

Att vara med på en sådan konferens ger en fantastisk möjlighet till att inspireras. Man möter både kollegor från hela världen och fixstjärnorna inom flera områden. Man kan ta in helt nya intryck. Man får konkreta idéer kring hur saker kan lösas på andra sätt. Och bland det viktigaste; man har sitt fulla fokus på att ta till sig ny kunskap. I tre dagar låter man folk tala till punkt. Man följer fulla resonemang. Det finns ingen fast forward.

För mig är det kärnan i värdet med konferenser som NDC. För mig är det vägen framåt för att vi på Cloud Nine hela tiden ska kunna lösa utmaningar på nya och innovativa sätt.

Är du utvecklare och känner att du också vill ta in omvärlden och inspireras och utvecklas? Kom och joina oss på Cloud Nine, så åker vi på nästa konferens tillsammans!

Kolla vår karriärsida för lediga tjänster just nu.

Tomas Eld, systemarkitekt på Cloud Nine