Cloud Nines utvecklare på konferens i Silicon Valley

Vad passar väl bättre än att som utvecklare åka på utvecklarkonferens till Silicon Valley. Platsen för några av de största företagen inom it-världen och ett område som är synonymt med nyutveckling, kreativitet och spännande start ups. Det var ett exalterat gäng som träffades en tidig söndagsmorgon på Arlanda för att resa till San Jose och utvecklarkonferensen O’Reilly Fluent.

Under en vecka fick vi möjlighet att bekanta oss med San Jose och San Francisco, uppleva det kaliforniska klimatet som under vår vistelse bjöd på värmebölja med temperaturer uppemot 34 grader, samt under två späckade dagar få ta del av föreläsningar och keynotes från några av webbvärldens mest kända namn.

Fluent höll i år till i San Jose McEnery Convention Center som några veckor tidigare huserade Apples WWDC. Lokalerna var väl tilltagna och luften var skönt svalkande i den Kaliforniska hettan. Föreläsningarna var uppdelade i olika spår, de startade 5 olika föreläsningar parallellt. Det var alltså inte helt lätt att bestämma sig för vilka föreläsningar vi skulle gå på.

”Building a better web” var huvudtemat för årets konferens och många av föreläsningarna var inriktade just på att öka användarupplevelsen av en webbplats. Bland annat genom att tipsa om hur man minskar ned laddtider, vilka nya verktyg som kan användas för att optimera en webbplats samt hur man ökar tillgängligheten för besökare med funktionsnedsättning.

Det var många föreläsningar som handlade om JavaScript i olika former. Vissa med fokus på ramverken React och Angular JS och andra med fokus på Progressive Web Apps, som verkar bli den nya trenden inom webbutveckling framöver samt några mer inriktade på Native Mobile Apps.

En utvecklarkonferens är kanske inte platsen där man lär sig allt från grunden, för det finns det betydligt bättre och billigare resurser att tillgå på nätet. Men det är ett utmärkt tillfälle att finna ny inspiration, hitta nya infallsvinklar på saker, skapa nya kontakter och framförallt ha en rolig tid tillsammans med sina kollegor.

Några personliga favoriter bland föreläsningarna var bland annat:

Om O’Reilly Fluent konferensen:
O’Reilly Fluent Conference är en årlig konferens dedikerat bl.a. till JavaScript-utvecklare, webb- och mobilapputvecklare, programvaru- och prestationsingenjörer. På konferensen delar man av kunskap om webbteknik, från frontend-teknik/ramverk och backend-system till webbdesign, webbprestanda, säkerhet och mycket mer.

Är du utvecklare och känner att du också vill ta in omvärlden och inspireras och utvecklas? Kom och joina oss på Cloud Nine, så åker vi på nästa konferens tillsammans!
Kolla vår karriärsida för lediga tjänster just nu.

/Fredrik Näslund, gränssnittsutvecklare Cloud Nine