Insikter från ”From Business to Buttons 2017”

Årets seminarium i Münchenbryggeriet bjöd på ett fullspäckat schema med talare som kompletterade varandra och tog upp UX och design ur många värdefulla aspekter. Den talare som stod ut mest i mängden detta år var utan tvekan Mike Monteiro, medgrundare och Design Director på Mule Design.

Det ryktades om att Mike bytt fokus på sin punkt på agendan i sista stund. Oavsett vad han skulle prata om innan så var detta outstanding och jag kan ha bevittnat något som faktiskt är så stort att det kan gå till historien!

Design is always political” sa Mike och var knivskarp när han talade om design och politik. Han poängterade att det faktiskt är vi själva som har designat den situation som råder i exempelvis USA och världen. Det är nu vår uppgift att designa oss ut från situationen igen. Att till exempel inte ta uppdrag som leder till att fel personer väljs till ledande positioner i samhället eller att farliga produkter utvecklas, att vi skapar en otvivelaktigt etiskt design och ifrågasätter vårt engagemang.

We are people who make things for a living. We bring things into existence. We have a responsibility to ask ourselves: are these good things?” Mike ställde frågan vi alla borde ställa oss, varje dag och vid varje nytt uppdrag vi tar.”

/Charlotta Klintmark, UX-designer på Cloud Nine

Om “From Business to Buttons”
From Business to Buttons är skandinaviens största internationella konferens inom User Experience och Service Design, som hålls varje år i Stockholm, Sverige. Det är mötesplatsen för alla som vill ha inspiration och praktiska råd om hur man genererar affärsvärde genom att skapa bra användarupplevelser.