Konst från vårt kontor i TV4

Cloud Nines kontor är ett av Sveriges mest spektakulära konstgallerier. När man kommer in till oss så välkomnas man av konstverk i alla dess former, målningar, fotografier och skulpturer. Samlingen tillhör Tom Böttiger, en passionerad samlare av samtida svensk konst, tillika Cloud Nines grundare.

Tom Böttiger deltog i TV4s fjärde säsong av antikprogrammet “Bytt är Bytt” med två fantastiska konstverk som vanligtvis anträffas i Cloud Nines lokaler. I september, var Maria Miesenbergers skulptur ur serien ”Hide and Seek” med i programmet.

Själv återkom Tom i rutan i ett senare avsnitt med Dan Wolgers verk ”Här slutar allmän väg”. Dan Wolgers är en av samtidskonstens mest intressanta namn i Sverige. Hans konceptuella arbeten rör sig i en alldeles egen sfär. Verket ”Här slutar allmän väg” står i en klass för sig. Andra kända objekt är telefonkatalogens yrkesdel med Dannes telefonnummer på framsidan och sist men inte minst den inramade oöppnade boten som Danne fick när han hade stulit bänkarna på Liljevalchs och som han aldrig öppnade utan lät rama in och sålde som ett konstverk så att han kunde finansiera påminnelsen. Verket kallas för ”Boten” eller ”Dan Wolgers vs Svenska Staten”.

Det var en stor och spännande upplevelse att vara med i ”Bytt är Bytt” med ett sånt fint verk som ”Här slutar allmän väg”. Jag får inte avslöja något om utgången, men det blev en härlig och mycket spännande kväll”, säger Tom Böttiger.

Tom Böttigers konstsamling på Cloud Nine

För de som inte vet, Bytt är Bytt är ett svenskt tv-program på TV4 där de tävlande gissar värdet på föremål, och en halv miljon kronor står på spel. Antikexperter beskriver allt de behöver veta förutom värdet och för de tävlande gäller det att välja rätt.