Lunchaktiviteter på Cloud Nine

Mitt namn är Karina och jag arbetar sedan åtta månader tillbaka som webbanalytiker här på Cloud Nine. Jag upplever att vår kultur på Cloud Nine drivs av en ”work hard, play hard”-inställning, och mångfalden av aktiviteter är en central del av vår företagskultur som engagerar oss alla. Det passar mig perfekt eftersom jag värdesätter en arbetsmiljö där jag har möjligheten att utföra mitt jobb effektivt och samtidigt ha roligt med mina kollegor.

Vi är cirka 60 personer här på kontoret. Hos oss finns utvecklare, projektledare, strateger, analytiker, teamleaders, designers, med flera – många roller och titlar, men en enda stor familj! Jag upplever att många företag kämpar med att stärka sin företagskultur, bland annat genom teambuilding-aktiviteter, men hos oss faller det väldigt naturligt! Vi är ett gäng med många intressen och hobbys och dessa är vi lyhörda kring och angelägna om att införa som aktiviteter på byrån. Det är något jag tror bidrar till att nya medarbetare känner sig välkomna!

Förutom våra återkommande tillställningar, AWs och teamkvällar utförs många av våra aktiviteter under lunchtid – en timme då alla samlas. Då vi har flera musikaliska genier på byrån har vi startat ett reggaeband som repar inför jul- och sommarfester under luncherna. Vi har ett TV-spelsrum där det just nu är FIFA19 som gäller, som snabbt fylls med ett gäng tävlingsinriktade kollegor.

Vi har förmånen att sitta precis intill Djurgården med sina vackra omgivningar. Det utnyttjar många av oss genom att ta sig ut på både promenader och löprundor. Många av oss kör gärna bordtennisturnering precis efter maten som kan involvera upp till 15 personer under samma intensiva och svettiga runda.

För oss som inte känner sig särskilt playstation-mogna eller pingis-drivna, är pussel just nu en uppskattad sysselsättning. En aktivitet som tog fart bland oss efter att ha funnit ett dammigt tusenbitars pussel i slutet av sommaren. Nu, fyra månader senare, är vi inne på det sjunde pusslet med utmanande 2000 bitar. Det är perfekt avkoppling för trötta skärmögon och utmanande problemlösning för hjärnan.

Dessa lunchaktiviteter bidrar till sammanhållning och välbefinnande vilket i sin tur leder till arbetsglädje och lyckade kundprojekt. Att kollegor som dessutom inte haft intresse för dessa aktiviteter tidigare ofta sluter upp, är väldigt roligt och vi tror att det är ett direkt resultat på en inkluderande kultur. Om man har idéer är allt bara ett Slack-inlägg ifrån!

På vår karriärsida kan du läsa mer om vår filosofi och vad man som medarbetare får av Cloud Nine som arbetsplats.