Min praktik som backend-utvecklare på Cloud Nine

Jag heter Albin Eklundh och gör just nu LIA (lärande i arbete) som backend-utvecklare på Cloud Nine, den andra och sista i min utbildning inom .NET på Nackademins Yrkeshögskola. Redan från första veckan fick jag börja jobba med kundprojekt, och även om det var mycket nytt så fick jag fantastiskt bra stöd.

Tekniker jag kommit i kontakt med har till största del varit saker jag inte jobbat med förr, men med ett duktigt och pedagogiskt team bredvid på kontoret har jag lärt mig en massa utan att känna att situationen någonsin är för svår. Eftersom Cloud Nine har en hel del olika kunder blir arbetet också varierat – det känns kul att ha olika projekt samtidigt där man möter olika sorters utmaningar från dag till dag.

Anledningarna till att jag valde Cloud Nine för min praktik från första början var flertaliga, men framför allt tyckte jag miljön kändes professionell och med härlig teamkänsla hela företaget över. Det händer en massa som man kan vara roa sig med som inte bara är jobb, utan det finns pingis på luncherna, fredagsdrink på fredagar, bioklubb lite då och då och reggaeband när det passar.

Jag tror för mig själv att jag är mest imponerad över hur alla gärna delar med sig av kunskap och tar sig tid för varandra, det kan spara en hel del timmars internetsökande när det fastnar till. Storleken på företaget känns dessutom helt rätt för det, runt 50-60 personer gör att man kan lära känna de flesta men ändå har mångfaldig kunskap att nyttja.

Kort sagt har jag haft jättekul under min praktik, lärt mig en hel drös om agilt arbetssätt, bra praxis och schysst kod. I och med det stödet jag fått har jag snabbt kunnat komma in i projekten jag sitter i och bidragit med arbete jag har varit nöjd med. Efter att min utbildning tar slut kommer jag fortsätta jobba på Cloud Nine, så om du är någon som söker plats för praktik eller LIA ses vi kanske!

Vill du också praktisera hos oss?

Under 2018 erbjuder vi både praktik, exjobb och LIA för ett antal olika roller. Vi har lång erfarenhet av att erbjuda praktikplatser och har ett väl utvecklat tänk kring hur vi skapar bästa möjliga praktik hos oss. Läs mer på vår sida med lediga jobb!

/Albin Eklundh, backend-praktikant på Cloud Nine