Niklas

Min UX-praktik på Cloud Nine

Tiden går snabbt när man har roligt – och det är just vad jag haft min första månad här på Cloud Nine. Jag heter Niklas Lindohf och gör min första av två praktikperioder här, som UX-designer. När jag inte lär mig det mesta som har att göra med att skapa rätt design till rätt användare i mestadels webb går jag en utbildning som heter Förpackningsdesign på Nackademin. Och kollar på en hel del fotboll – gärna tillsammans med lite god öl.

Från och med första dagen på Cloud Nine blev jag inkastad i hetluften och jag fick snabbt bidra med mina grafiska färdigheter i många skarpa projekt. Dagarna här bara rusar iväg och extra trevligt är det att veckorna alltid börjar med en måndagsfrukost – det känns som ett härligt och inspirerande sätt att få börja jobbveckan på! Helt plötsligt är det fredag och dags för fredagsdrinken (som jag för övrigt tycker är ett vinnande koncept).

Stämningen här är verkligen vad alla arbetsplatser borde ha – riktigt sköna människor, härlig och inspirerande miljö, fina lokaler (ett stort plus för all häftig konst!) och hittills roliga arbetsuppgifter. Utöver UX-design har jag även fått arbeta med att skapa nya identiteter åt företag i form av namn, logotype och fått tillfälle att förbättra mina tidigare svaga kunskaper i verktyget Keynote.

Jag är väldigt glad över att ha fått en så bra praktikplats med facit i hand, då processen hit var lik en för en riktig anställning, i form av arbetsprov och ett gäng intervjuer. Än är det ett bra tag kvar på min praktikperiod och hittills får den högsta betyg.

Tack för att ni ger mig chansen att få använda mina stora intressen även på jobbet!

Niklas, UX-praktikant på Cloud Nine