Rookies och proffs i ett nervigt FIFA-mästerskap på kontoret

Vi tror att goda relationer mellan kollegor bidrar till en välmående arbetsplats och därför försöker vi investera tid i att umgås över aktiviteter som medarbetarna själva önskar. FIFA-luncherna är för många av oss på Cloud Nine-kontoret en kär aktivitet , och under en februarikväll blev just FIFA huvudattraktionen i ett internt event som involverade både rookies och proffs i ett nervigt mästerskap.

För att få en tävling på lika villkor delades deltagarna in i grupper baserade på grad av erfarenhet. De mer spelvana kollegorna agerade solidariskt som mentorer åt rookiesarna för en snabb och smidig inlärning. Med prestige och stor ära på spel blev leken snabbt allvar bland proffsgrupperna vilket skapade en nervbitande stämning vid finalen på storbildsskärmen. Till sist kunde vi gratulera Niklas och Johannes som vinnare av Cloud Nine Cup 2018 – något som några av oss fortfarande har svårt att hantera.

Vår kollega Ronnie Hillgren, systemutvecklare, passade på att bygga en webbapplikation där Contentful fick agera datakälla och inmatningsverktyg. Detta var ett perfekt och roligt tillfälle att tillämpa den nya tekniken vi börjat arbeta med. Matchresultat matades in i Contentful och applikationen beräknade tabeller och presenterade dessa för att alla skulle kunna hålla koll ställningarna i gruppspelet.

FIFA-kvällen är bara ett av de många medarbetarinitiativ som förverkligats och som starkt bidrar till vår härliga dynamik och kultur. Om du tycker det är kul att programmera, att jobba tillsammans med andra som brinner för det de gör och om du gärna jobbar på en social arbetsplats, så får du väldigt gärna höra av dig till oss eller kolla vår karriärsida för aktuella lediga tjänster.

Passa också på att anmäla dig till Code Quiz den 15:e mars! www.codequiz.se