E-handelsplattformen – ett strategiskt val

Plattformen har ofta en avgörande betydelse för framgången med en e-handelssatsning. Men ofta görs valet lite bakvänt, utgående från plattformens funktionalitet istället för att baseras på säljarens och kundernas behov.

Läs mer

Lunchaktiviteter på Cloud Nine

Mitt namn är Karina och jag arbetar sedan åtta månader tillbaka som webbanalytiker här på Cloud Nine. Jag upplever att vår kultur på Cloud Nine drivs av en ”work hard, play hard”-inställning, och mångfalden av aktiviteter är en central del av vår företagskultur som engagerar oss alla. Det passar mig perfekt eftersom jag värdesätter en arbetsmiljö […]

Läs mer

UX-mingel med konst och pingis

Under hösten har vi fått många förfrågningar om praktik som UX-designer. Därför ville vi öppna upp för potentiella kandidater att komma förbi och se hur vi jobbar och få möjligheten att träffa några ur teamet – vi bjöd in till UX-mingel!

Läs mer

Cloud Nine development workflow

When you work with a client on a big project, you need to organize your coding well to achieve all your goals and plan your work in a proper manner. But in the same time you don’t want to lose too much time on unnecessary activities. Here’s how we try to balance it at Cloud […]

Läs mer

Headless och API:er

Headless är ett begrepp som är väldigt trendigt för närvarande, och så har det varit i några år nu. I samband med detta pratar man också ofta om API:er och diverse frontend-ramverk som till exempel React eller Angular. Här tänkte jag försöka gå igenom lite vad headless betyder, och vad det innebär för ett webbprojekt.

Läs mer

Kompetensutveckling på Cloud Nine

Mitt namn är Mikael och jag har jobbat som frontendutvecklare i lite mer än ett halvår här på Cloud Nine. Även om jag primärt ägnar mig åt just frontend-arbete så hindras jag inte från att även syssla med backend och serverhantering. Det värdesätter jag högt!

Läs mer

Vikten av UX

UX-design som begrepp rör om och skapar förvirring. Runt om i branschen varierar dess innebörd och nya titlar poppar upp som svampar på hösten. En vanlig missuppfattning är att UX-design är ett begrepp som tillhör den digitala sektorn, men det är mycket större än så. I ett frukostseminarium på Cloud Nine förklarade jag, Camilla Sundberg, […]

Läs mer

Fyra verk från Cloud Nine-kontoret i Bytt är Bytt

I höstens säsong av antikprogrammet ”Bytt är Bytt” på TV4, ses fyra konstverk ur Tom Böttigers samling av svensk samtida konst. Det är för andra året i följd som produktionen efterfrågat objekt ur samlingen som vanligtvis anträffas i Cloud Nines lokaler på Östermalm.

Läs mer