Varför anpassning är bättre än en låst plan

Vi på Cloud Nine blir som allra gladast när vi får jobba agilt. Dels för att vi vet att resultatet blir bättre och dels för att det oftast blir roligare för både kunden och oss. Ett agilt arbetssätt innebär att projektet är uppbyggt med delleveranser som utgångspunkt. Vad vi landar i vid slutleveransen är inte […]

Läs mer

Varför misslyckas webbprojekt?

Alldeles för många webbprojekt går mindre bra. Det brister på något sätt, i tidsplan, budget, kommunikation eller prestandamässigt.Vi har stor egen erfarenhet av det. Och vi har hårda fakta från omvärlden. 84% av de 8380 projekt som The Standish Group bearbetade i sin rapport The Chaos Report (från 1984) lanserades över budget, inte inom tidsramen eller utan […]

Läs mer
Digitala trender

Hej 2017! Vad händer i år?

Förra året pratade vi bland annat om digital transformation, bottar och ett internet åt alla med hjälp av ballonger och drönare. Idag kan vem som helst enkelt skapa t ex en Facebook-bott men idén med drönare som ger uppkoppling skrotades nyligen av tekniska skäl – bara framtiden kan utvisa vad som händer med ballongerna.

Läs mer
Hanna Gustafsson

Ny projektledare på Cloud Nine

Ett varmt välkommen till vår nya projektledare Hanna Gustafsson. Hanna kommer senast från byrån Whitespace där hon har jobbat med flera B2B och B2C kunder, e-handel inkluderat. Innan dess så har Hanna en bakgrund på ICA ITs projektkontor med både projektledning och Project Management Office (PMO) uppgifter.

Läs mer

Att välja rätt betalleverantör

Att välja rätt betalleverantör kan vara helt avgörande för din affär. Hela 38 % har svarat i en undersökning från Dibs att de avbrutit ett köp enbart för att betallösningen inte uppfyllde deras behov. Samtidigt är beslutet ett av de allra svåraste att ta. Valmöjligheterna är idag oöverskådligt många.

Läs mer
Daniel Ferm

Utmanande och lärorikt uppdrag hos kund

I det här inlägget tänkte jag berätta lite om hur det är att arbeta ute hos kund i ett längre uppdrag som konsult. Samtidigt som man lämnar kontoret och sina kollegor bakom sig, så vill jag även belysa att det är ett tillfälle att få nya erfarenheter och träffa nya människor.

Läs mer
Camilla Sundberg

Camilla Sundberg ny AD på Cloud Nine

Cloud Nine stärker UX-teamet med ny Art Director, Camilla Sundberg. Camilla kommer senast från byrån Ottoboni i Malmö där hon bland annat har arbetat med kunder som Subaru, BRIO och Com Hem Företag. Innan dess jobbade Camilla med en liknande roll på den Köpenhamnsbaserade webbyrån Vertic.

Läs mer
Video

Digital video växer och blir allt större

Idag har vi kraftfullare datorer och snabbare bredband än tidigare vilket gör att rörlig bild blivit alltmer tillgängligt på nätet. 2015 intervjuades 3 000 internetanvändare av Internetstiftelsen i Sverige, och 45 % av dem tittar på film eller video online minst en gång i veckan jämfört med 2014 (+15%).

Läs mer
Intranet

Framgångsfaktorer för ett lyckat intranät

I början av oktober hade vi på Cloud Nine ett frukostseminarium om faktorer för att planera eller bygga framgångsrika intranät. Genom åren har vi på Cloud Nine utvecklat åtskilliga intranät för en mängd olika företag och organisationer, både i privat och offentlig sektor. I seminariet utgick vi från några av de vanligaste frågeställningarna och hur […]

Läs mer