Cloud Nine redesignar och lanserar Studieförbundet Vuxenskolans nya sajt

Cloud Nine har gett Studieförbundet Vuxenskolan ett helt nytt utseende som går hand i hand med deras vision: att bli Sveriges ledande vuxenutbildningsförbund 2020. Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet är otroligt bred och geografiskt omfattande.

Webbplatsen är navet för alla delar i verksamheten och gränssnittet mellan administrationen, verksamheten ute i landet och kunderna. Det ställer därmed höga krav på användarvänlighet, tillgänglighet och struktur – utan att behöva kompromissa med design.

SVs vision är att bli Sveriges ledande studieförbund 2020 och då behöver alla beröringspunkter med organisationen vara ”bäst i klassen”. Webbplatsen måste vara informativ och inspirerande på samma gång – det var inte den tidigare.

Initialt handlade uppdraget om att göra en facelift för startsidan, men det kom att bli mycket mer än så. Ett omfattande arbete inleddes istället med att analysera och kartlägga de grundläggande behov som användarna har av webbplatsen, för att med det som grund kunna definiera syfte och mål. Ett stort antal användartester genomfördes också för att kunna strukturera om allt innehåll till en ny träffsäker navigation. Med detta som grund kunde designarbetet påbörjas på riktigt och resulterade i ett nytt bildspråk, nytt typsnitt och designmanér för webb.

Genom att Cloud Nine förstod våra behov och även på ett proaktivt sätt skapade förutsättningarna med ett brett analysarbete blev slutresultatet ett helt nytt Studieförbundet Vuxenskolan. En förändring som gör att vi äntligen känner stolthet för vår hemsida, sv.se”, säger Martin Almquist – Kommunikatör på ‎Studieförbundet Vuxenskolan.

Studieförbundet Vuxenskolans nya webbplats är ett resultat av ett noggrant genomfört arbete från början till slut av alla inblandade. Den nya sajten har en hög användarvänlighet och är dessutom riktigt attraktiv, vilket har gett resultat. Vi kan till exempel initialt se en ökad konverteringsgrad för kursanmälan på 45%”, säger Alexander Kafkaletos – kundansvarig på Cloud Nine.