Min praktik på Cloud Nine

Lärorikt, intressant och väldigt socialt. Det säger Michael Melbing om sin tid som praktikant hos oss på Cloud Nine.

Under Michaels fyra månader långa praktik har han suttit tillsammans med ett utvecklarteam och varit en del i arbetet med ett stort kundprojekt. Han jobbar i nära samarbete med tre andra utvecklare och har dagliga avstämningar med både kunden och teamet.

Michael tycker att han lär sig mycket av att få vara med hela vägen i arbetet med att ta fram nya webbaserade system.

– Jag har fått inblick i hur det går till, allt ifrån att gå igenom kundens önskemål och uppskatta hur lång tid det kommer ta, till att utveckla, testa och lansera de nya systemen i både produktions- och livemiljö.

Kunden som Michaels team arbetade med har flera olika system, vilket gör arbetet varierande. Han har också lärt sig hur man arbetar med Git och TFS, två vanliga versionshanteringssystem.

Förutom intressanta och spännande arbetsuppgifter uppskattar Michael den sociala stämningen på kontoret. Luncherna är aldrig tråkiga och det finns alltid någon trevlig kollega att prata med.

– Det är vanligt att några spelar pingis eller Xbox under lunchen. Alla som vill är välkomna att haka på, säger Michael.

Han avslutar med att säga att han är supernöjd med sin praktik på Cloud Nine eftersom han känner sig varmt mottagen, lär sig massor och får ett otroligt bra stöd från medarbetarna.

Innan Michael var helt färdig med sin praktik fick han ett erbjudande om anställning hos Cloud Nine, som han tackade ja till.

Vill du också praktisera hos oss?

Vi erbjuder praktik både höst och vår. Läs mer på vår sida med lediga jobb.